keukenprinses

IMG_5702

We love cupcakes! Daarom hebben we weer eens cupcakes gebakken, maar dan een beetje anders. Deze heerlijke bosbessen cupcakes met yoghurt on top zijn erg lekker als ontbijt. Lees snel verder…

This is what you need,

Voor de cupcakes zelf:

  • 100g margarine
  • 185g fijne witte basterdsuiker
  • 125ml yoghurt
  • 2 eieren
  • 225g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1theel. bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200g bosbessen (1 doosje)

Voor de versiering:

  • Griekse yoghurt , wij gebruiken minder dan 1 beker.
  • poedersuiker

Extra nodig:

  • muffin bakvorm (wij gebruikten alleen papieren cakevormpjes)
  • papieren cakevormpjes
  • mixer

Let’s start! 

1. Verwarm de oven voor op 180*C. Zet de papieren vormpjes in de muffin bakvorm. Wij hebben geen muffin bakvorm dus we hebben alleen de papieren vormpjes gebruikt!

IMG_5629

2. Voordat we de boter en suiker gaan mengen, smelten we de boter eerst eventjes in de magnetron.

IMG_5636IMG_5637

3. Zo, als je dat gedaan hebt kan je de boter en een paar eetlepels van de yoghurt gaan mixen tot een luchtige massa. Zorg ervoor dat de suiker grotendeels is opgelost.

IMG_5639goedIMG_5644

Dit begint er al iets meer op te lijken…

4. Klopt nu de 2 eieren schuimig, meng dit vervolgens goed door met het mengsel hierboven! Roer tussendoor de rest van de yoghurt erdoor.

IMG_5650IMG_5653

Dit zijn dus de eieren door elkaar geklutst,

IMG_5654IMG_5659

Hier hebben we het boter-suiker mengel met de eieren en de yoghurt door elkaar gemixt, jummie!

5. Voeg nu het meel, bakpoeder en vanillesuiker toe en schep er luchtig doorheen met een lepel. Meng daarna de helft van de bosbessen erdoor.

IMG_5661IMG_5663IMG_5670

Dit mengel gaat nu in de cake vormpjes, vul ze ongeveer voor driekwart met het beslag…

IMG_5671IMG_5687

Zoals je kan zien zijn ze niet helemaal perfect geworden… Maar het gaat erom hoe het smaakt nietwaar? Oh, als jullie opvalt dat er minder opstaan nadat ze de oven uitkwamen, we hebben we stiekem al een paar geproefd, hihi.

Nu kun je lekker gaan decoreren. Bestrijk de cupcakes met Griekse yoghurt en strooi er een paar bosbessen overheen. Om het helemaal af te maken strooi je er nog een beetje poedersuiker overheen.

IMG_5697IMG_5702

Ziet dit er niet schattig uit? Je kan ook variëren met yoghurt en andere “ontbijt-dingen”. Bij deze cupcakes hebben we Griekse yoghurt en cruesli gedaan, bij de andere aardbeien-yoghurt met gouden balletjes!

IMG_5672IMG_5679

IMG_5705IMG_5707

Dit was ons recept voor heerlijke yoghurt-bosbessen cupcakes! ( en andere varianten ) 

Hope u enjoy!

Xoxo’

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: